Hango Sinappi
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Tuotetiedot
  • Ota yhteyttä
  • Framsida
  • Recept
  • Produktinformation
  • Kontakta oss
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Tuotetiedot
  • Ota yhteyttä
  • Framsida
  • Recept
  • Produktinformation
  • Kontakta oss
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

recept

Se toppkockarnas matlagningsskapelser med Hango Senap. Här hittar du både enkla samt svårare recept för både vardag och fest.

1/12/2020 0 Comments

Ärtsoppa

M.Ekström
Ta en burk ärtsoppa. Tillsätt vatten enligt anvisningarna på burken eller använd soppa som du har lagat själv och värm den i kastrull. Rör om försiktigt och servera i en sopptallrik. Tillsätt rikligt med Hangö Senap.
Njut tillsammans med rågbröd.
Picture
0 Comments

1/12/2020 0 Comments

Kroklax

M.Ekström
  • laxfilé 200 gr / person
  • Hangö Senap
  • riven mozzarella (gräddost som alternativ)
  • salt och peppar
  • persilja
Bred på ett tunt lager Hangö Senap på båda sidorna av laxfiléerna Lägg laxen på en smord form och strö över osten. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg laxen i ugnen i 175 ° i ca: 30-35 min. Servera med gratinerad potatis och grönsaker.
Picture
0 Comments

1/12/2020 0 Comments

Hangoli - För all grillning

M.Isaksson
För alla sommarens grillrätter kan du göra en god vitlöksmajonnäs, en s.k. aioli, som smaksätts med Hangö Senap och persilja. Majonnäsen kan göras i t.ex. en kall stenmortel, så som riktig aioli ska göras eller i en matberedare.
  • 2 äggulor
  • 1 ½ dl olja
  • 1 msk vinäger
  • 2 vitlöksklyftor (eller enligt smak)
  • persilja
  • 2 tsk Hangö Senap
Blanda äggulorna med vinäger, färsk vitlök och Hangö Senap snabbt i en matberedare eller i mortel.... tillsätt olja.... Serveras tillsammans med grillad mat eller en varm eller grillad brödbit.
Picture
0 Comments

1/12/2020 0 Comments

Knackkorv Naturell Hango

husets egna recept
  • I paket knackkorv
  • Hangö Senap
Ta en bit smörpapper. Vik ihop det till en strut. Häll upp vatten i en kastrull och låt koka upp. Lägg knackkorven i kastrullen i kokande vatten och ta bort kastrullen från plattan. Låt knacckorven ligga kvar i kastrullen ett ögonblick. Lägg tre varma knackkorvar i struten och lägg på rikligt med Hangö Senap. Serveras direkt. Äts helst utomhus i nordanvind!
Picture
0 Comments

1/12/2020 0 Comments

Gös Marine - Drottningberg

M.Isaksson
  • gösfilé 1 st / person
  • Hangö Senap
  • gräddfil
  • ströbröd
  • smör
  • peppar och salt
Sås

  • vitt vin 2 dl
  • fiskbuljong 1 dl
  • grädde 2 dl
  • salt och peppar
  • Hangö senap 1 msk
  • gräslök
Fisk
Marinera fisken under natten i gräddfil, smaksatt med Hangö Senap. Ungefär 1 dl gräddfil + 2 msk Hangö Senap per filé.
Nästa dag: torka fisken lätt och vänd den med båda sidorna i skorpmjölet. Stek filéerna i smör tills de blir gyllenbruna och spröda. Krydda lätt med salt och peppar.
Sås
2 dl vitt/mousserande vin och 1 dl fiskbuljong kokas ihop. Tillsätt grädde, salt och peppar... koka ihop ytterligare ca: 5 min på svag värme. Tillsätt Hangö Senap och finhackad gräslök precis innan servering.
Servera med färskpotatis eller pressad potatis gjord av Täcktorns mjöliga sort. Skärgårdsgurka passar som tillbehör.
Picture
0 Comments

1/12/2020 0 Comments

Korvsås Hango Classic

husets egna recept
  • 1 länkkorv
  • 1 gul lök, vitlöksklyfta och stekfett.
  • 1 dl vatten och 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl, ½ köttbuljongtärning
  • Hangö senap 2 msk
  • 1 msk tomatpuré, svartpeppar och salt.
Hacka löken fint och bryn den sedan gyllenbrun i fettet och tillsätt till slut den pressade vitlöken i pannan. Håll lökblandningen vid sidan. Ta bort skinnet från länkkorven. Skär korven i bitar och bryn dem en stund i fettet i stekpannan. Tillsätt mjölet och bryn ytterligare en stund. Lägg korven i en kastrull. Tillsätt under omrörning vatten och grädde samt köttbuljongtärningen, lökblandningen, Hangö Senap och kryddor. Koka upp under omrörning på svag värme 5 min.
Serveras med kokt potatis, smörgåsgurka, lingonsylt och rågbröd.
Smaka av med Hangö Senap - njut!
Picture
0 Comments

1/12/2020 1 Comment

Gravad lax Hango

M.Ekström
Blanda Hangö Senap, olja, citron, socker och finhackad dill. Tillsätt vid behov en skvätt kallt vatten. Skär tunna skivor av laxen och bred senapssåsen på skivorna. Servera tillsammans med färskpotatis, smör, salt och peppar.
  • gravad lax
  • Hangö senap 4 msk
  • rapsolja 4 msk
  • citronjuice 2 msk
  • dill
  • salt och peppar
Picture
1 Comment

1/12/2020 1 Comment

Magasinets senapsströmming

Restaurang Magasinet
500g färska strömmingsfiléer
  • Sky:
  • 4 dl vatten
  • 1,25 dl ättika
  • 2 msk socker
  • 1 msk havssalt
Dra bort skinnet från strömmingsfiléerna. Blanda ihop ingredienserna för skyn och tillsätt strömmingen. Placera kallt under natten.
Senapssås:
  • 1 dl mild matlagningsolja - t.ex. rapsolja
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 msk farinsocker
  • 4 msk Hangö Senap
  • 1 msk Hango Prima senap
  • 2 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk citronjuice
  • 1 liten lök i tunna ringar
  • 1/2 tsk worchestersås
  • vitpeppar
  • stor knippe dill
  • 1 dl mild matlagningsolja - t.ex. rapsolja
Blanda ihop alla ingredienserna utom dillen och löken. Kontrollera saltet och pepparn. Tillsätt dill och lök. Doppa strömmingarna väl och lyft dem sedan till senapssåsen och blanda varsamt. Lyft in i kylskåpet för ett dygn.
Picture
1 Comment

1/12/2020 0 Comments

Korvkopp

Markus Maulavirta
  • Berlinkorv med naturligt korvskinn (tillverkas åtminstone av Veljekset Mattila och Pajunen)
  • 1 tub Hangö Senap
  • fetaost
  • sallad/örter/rödlök/salladssås o.s.v.
Skär en rejäl bit av korven med skinn. Grilla korven och den vänds då till en kopp. Tillsätt rikligt med Hangö Senap i koppen. Servera tillsamman med en fetasallad.
Picture
0 Comments

1/12/2020 0 Comments

Senapspanerade fläskkotletter

Restaurang Magasinet
  • 4 fläskkotletter
  • 2 ägg
  • 3 msk Hangö Senap
  • vetemjöl, ströbröd, salt, peppar
  • skirat smör och olja till stekning
Vispa ihop senapen och äggen. Bred ut vetemjöl på en tallrik Blanda ihop peppar och salt med ströbröd på en annan tallrik. Vänd kotletterna först i vetemjölet, doppa sedan i äggblandningen och sedan i ströbrödet. Stek i medelvärme fem minuter på varje sida (använd ej för het stekpanna). Häll bort det överflödiga fettet och servera med t.ex. ljummen potatissallad eller potatismos.
Picture
0 Comments
<<Previous