Hango Sinappi
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Tuotetiedot
  • Ota yhteyttä
  • Framsida
  • Recept
  • Produktinformation
  • Kontakta oss
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Tuotetiedot
  • Ota yhteyttä
  • Framsida
  • Recept
  • Produktinformation
  • Kontakta oss
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

recept

Se toppkockarnas matlagningsskapelser med Hango Senap. Här hittar du både enkla samt svårare recept för både vardag och fest.

1/12/2020 0 Comments

Lutfisk på norskt vis

Ungefär 500 g lutfisk per person. Salta varje portion med 30 g havssalt och låt fisken dra sig i minst 20 min. Skölj bort saltet. Skär upp fisken i stora portionsbitar.
Det kommer mycket vätska ur lutfisk. Stek den i ugnen i en lätt smord ugnsform. Lägg bitarna med skinndelen nedåt, täck med aluminiumfolie och stek fiskarna i 220-240 grader. Stektiden varierar beroende på bitarnas storlek: 10-20 minuter. Fisken är klar, när fiskköttets fibrer börjar spricka.
Servera fisken het på varma tallrikar med ärtpuré, nykokt potatis, knaperstekt bacon och smält smör tillsammans med en senapssås.
Serveras gärna tillsammans med öl och snaps eller med ett passande vitt vin.
Bröd: norskt ljust tunnbröd
Ärtpuré
  • 200 g torra ärtor
  • 75 g saltfritt smör
  • 1 dl grädde
Lägg ärtorna i blöt under natten. Häll ut vattnet och koka ärtorna i en kastrull med nytt saltat vatten i ca: 40 min, tills ärtorna blir mjuka. Mosa ärtorna. Blanda i smöret och grädden.
Senapssås
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk och 1 dl grädde
  • ½ dl vitt vin
  • Hangö senap ca. 60 g eller efter smak
Stek löken i smör på medelvärme tills den blir mjuk, tillsätt vetemjölet och låt det dra åt sig fettet. Rör om ibland, bryn ej. Tillsätt grädden lite i taget, under omrörning. Tillsätt därefter mjölken och låt den koka upp, rör om tills såsen är jämn och blank. Tillsätt senap och vitt vin. Smaka av med salt och peppar. Tunna ut med mjölk, om såsen är för tjock.
Picture
0 Comments



Leave a Reply.