Hango Sinappi
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Tuotetiedot
  • Ota yhteyttä
  • Framsida
  • Recept
  • Produktinformation
  • Kontakta oss
  • Etusivu
  • Reseptit
  • Tuotetiedot
  • Ota yhteyttä
  • Framsida
  • Recept
  • Produktinformation
  • Kontakta oss
Search by typing & pressing enter

YOUR CART

Reseptit

Katso huippukokkien Hango Sinappi -ruokaluomuksia juhlaan ja arkeen.

1/12/2020

Hernekeitto

M.Ekström
Ota purkki hernekeittoa. Lisää vesi purkissa olevien ohjeiden mukaan, tai käytä itse valmistamaasi keittoa ja lämmitä kuumaksi kattilassa. Hämmennä hellävaroen ja tarjoile keittolautasella. Lisää reilu puristus Hango sinappia.
Nauti ruisleivän kera!
Picture

1/12/2020

Koukkulohi

M.Ekström
  • lohifilettä 200 gr / hlö
  • Hango sinappia
  • mozzarellaa raastettuna (vaihtoehtoisesti kermajuustoa)
  • suolaa ja pippuria
  • persiljaa
Sivele lohi Hango sinapilla ohuelti molemmilta puolilta. Aseta lohi voideltuun vuokaan ja ripottele juusto lohen päälle. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Laita lohi 175 ° uuniin n. 30-35 min. Tarjoile gratinoitujen perunoiden ja vihannesten kanssa.
Picture

1/12/2020

Hangoli - Kaikkeen grillaukseen

M.Isaksson
Kaikkiin kesän grilliruokiin voi valmistaa hyvän valkosipulimajoneesin ns. aiolin, joka maustetaan Hango sinapilla ja persiljalla. Majoneesi voidaan valmistaa esim. kylmässä kivimorttelissa niinkuin oikea aioli kuuluu valmistaa tai monitoimikoneella.
  • 2 munan keltuaista
  • 1 ½ dl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 2 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
  • persilja
  • 2 tl Hango sinappia
Sekoita keltuaiset viinietikan, tuoreen valkosipulin ja Hango sinapin kanssa monitoimikoneessa nopeasti tai morttelissa.... lisää öljyä.... Valmista tarjottavaksi grillatun ruoan ja lämpimän tai grillatun leipäpalan kanssa.
Picture

1/12/2020

Nakki Naturel Hango

talon oma resepti
  • Nakkipaketti
  • Hango sinappia
Ota pala voipaperia. Taita tötterön malliseksi. Kaada vettä kattilaan ja kiehauta. Ota paketti perusnakkeja ja laita nakit kattilaan, kiehuvaan veteen, ja ota kattila tulelta. Anna nakkien olla kattilassa hetken. Aseta kolme kuumaa nakkia tötteröön huolella ja pursota reilusti Hango sinappia päälle. Tarjoillaan heti. Syödään mieluiten ulkona pohjoistuulessa!
Picture

1/12/2020

Kuha Marine - Drottningberg

M.Isaksson
  • kuhafile 1 kpl / hlö
  • Hango sinappia
  • kermaviiliä
  • korppujauhoja
  • voita
  • pippuria ja suolaa
Kastike
  • valkoviiniä 2 dl
  • kalalientä 1 dl
  • kermaa 2 dl
  • suolaa ja pippuria
  • Hango sinappia 1 rkl
  • ruohosipulia
Kala
​
Marinoi kala yön yli kermaviilissä, joka on maustettu Hango sinapilla. Noin 1 dl kermaviiliä + 2 rkl Hango sinappia per file.
Seuraavana päivänä: kuivaa kala kevyesti ja kääntele se korppujauhossa molemmin puolin. Paista fileet voissa kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Kastike
2 dl valkoviiniä/kuohuviiniä ja 1 dl kalalientä keitetään kokoon. Lisää kerma, suolaa ja pippuria... keitä kokoon vielä n. 5 min miedolla lämmöllä. Lisää Hango sinappi ja pieneksi pilkottua ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile uusien perunoiden tai puristetun Täcktomin jauhoisen perunan kanssa. Lisukkeeksi sopivat saaristolaiskurkut.
Picture

1/12/2020

Makkarakastike Hango Classic

talon oma resepti
  • 1 lenkkimakkara
  • 1 keltainen sipuli, valkosipulinkynsi ja paistinrasvaa.
  • 1 dl vettä ja 2 dl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja, ½ lihaliemikuuto
  • Hango sinappia 2 rkl
  • 1 rkl tomaattipyreetä, mustapippuria ja suolaa.
Pilko sipuli hienoksi ja ruskista rasvassa kullanruskeaksi ja lisää puristettu valkosipuli lopuksi pannuun. Pidä sipulisekoitus sivussa. Poista kuoret lenkkimakkarasta. Leikkaa makkara paloiksi ja ruskista ne rasvassa paistinpannussa hetken. Lisää jauhot ja ruskista edelleen hetken. Siirrä makkara kasariin. Lisää (sekoittaen) vesi ja kerma sekä lihaliemikuutio, sipulisekoitus, Hango sinappi että mausteet. Kiehauta sekoittaen pienellä lämmölla 5 min.
Tarjoillaan keitettyjen perunoiden, herkkukurkun, puolukkahillon ja ruisleivän kera.
Mausta sopivasti Hango sinapilla - nauti!
Picture

1/12/2020

Graavilohi Hango

M.Ekström
Sekoita Hango sinappi, öljy, sitruuna, sokeri ja hienoksi hakattu tilli. Lisää tarvittaessa tilkka kylmää vettä. Leikkaa lohesta ohuita viipaleita ja voitele ne sinappikastikkeella. Tarjoile uusien perunoiden, voin, suolan ja pippurin kera.
  • graavilohta
  • Hango sinappia 4 rkl
  • rypsiöljyä 4 rkl
  • sitruunan mehua 2 rkl
  • tilliä
  • suolaa ja pippuria

Picture

1/12/2020

Makasiinin sinappisilakat

Ravintola Makasiini
500g tuoreita silakkafileitä
  • Liemi:
  • 4 dl vettä
  • 1,25 dl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl merisuolaa
Poista nahka silakkafileistä. Sekoita keskenään liemen ainekset ja lisää silakat. Aseta yöksi kylmään.
Sinappikastike:
  • 1 dl mietoa ruokaöljyä - esim rypsiöljyä
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl Hangon sinappia
  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni sipuli ohuina renkaina
  • 1/2 tl worchesterkastiketta
  • valkopippuria
  • iso nippu tilliä
  • 1 dl mietoa ruokaöljyä - esim rypsiöljy
Sekoita keskenään kaikki ainekset lukuunottamatta tilliä ja sipulia. Tarkista suola ja pippuri. Lisää tilli ja sipuli. Valuta silakat hyvin ja nosta sitten sinappikastikkeeseen ja sekoita varoen. Nosta jääkaappiin vuorokaudeksi.
Picture

1/12/2020

Makkarakuppi

Markus Maulavirta
  • luonnonsuoleen tehtyä Berliininmakkaraa (ainakin Veljekset Mattila ja Pajunen valmistavat)
  • 1 tuubi Hango sinappia
  • fetajuustoa
  • salaattia/yrttejä/punasipulia/salaattikastiketta jne.
Leikkaa makkarasta tuhti siivu kuorineen. Grillaa makkara jolloin se kääntyy kupiksi. Pursota kuppiin reilusti Hangon sinappia.Tarjoa viher-fetajuustosalaatin kera.
Picture

1/12/2020

Sinappipaneroidut porsaankyljykset

Ravintola Makasiini
  • 4 porsaankyljystä
  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl Hangon sinappia
  • vehnäjauhoja, korppujauhoja, suolaa, pippuria
  • kirkastettua voita ja öljyä paistamiseen
Vatkaa sinappi ja kananmunat. Levitä vehnäjauhoja lautaselle. Sekoita pippuri ja suola korppujauhojen kanssa toiselle lautaselle. Pyöräytä kyljykset ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaseoksessa ja sitten korppujauhoissa. Paista kohtalaisella lämmöllä viitisen minuuttia molemmin puolin (älä käytä liian kuumaa pannua). Valuta turha rasva pois ja tarjoile esim. haalean perunasalaatin tai perunamuusin kanssa.
Picture

1/12/2020

Kylmäsavusilakkasalaatti

Markus Maulavirta
  • 200 g Piipanojan silakkaseläkkeitä Nauvosta
  • ½ dl ranskankermaa
  • 1 rkl smetanaa
  • 1 hienoksi hakattu punasipuli
  • 1 tl Hango sinappia
  • vastajauhettua mustapippuria
  • nippu hienoksi leikattua ruohosipulia
  • hienoksi leikattua tilliä
Ota silakkaseläkkeet nahattomiksi ja leikkaa pieniksi kuutioksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta
Punajuurisiirappi
  • 2 dl punajuurimehua
  • 1 dl sokeria
  • tippa punaviinietikkaa
  • suolaa
Keitä aineita kokoon kunnes liemi on siirappimainen.
Tarjoa ohuen voilla paistetun saaristolaisleivän kanssa.
Picture

1/12/2020

Lipeäkala norjalaiseen tapaan

Varaa n. 500 gr lipeäkalaa per henkilö. Suolaa jokainen annos 30 gr:lla merisuolaa ja anna kalan vetäytyä vähintään 20 min. Huuhtele suola pois. Leikkaa kala isoiksi annospaloiksi.
Lipeäkalasta tulee paljon nestettä. Paista se uunissa kevyesti voidellussa uunivuoassa. Laita palat nahkapuoli alaspäin, peitä alumiinifoliolla ja paista kalat 220-240 asteessa. Paistoaika vaihtelee palojen koosta riippuen: 10-20 minuuttia. Kala on valmis, kun lihan syyt alkavat halkeilla.
Tarjoile kala kuumana lämpimillä lautasilla hernepyreen, vastakeitettyjen perunoiden, rapeaksi paistetun pekonin ja sulan voin kera yhdessä sinappikastikkeen kanssa.
Tarjoillaan mielellään oluen ja snapsin tai sopivan valkoviinin kanssa.
Leipä: norjalainen vaalea ohutleipä
Hernepyree
  • 200 gr kuivia herneitä
  • 75 gr suolatonta voita
  • 1 dl kermaa
Laita herneet yön yli likoamaan. Heitä vesi pois, ota kattila ja keitä herneet suolatussa vedessä n. 40 min. kunnessa herneet ovat pehmeät. Murskaa herneet. Sekoita voi ja kerma mukaan.
Sinappikastike
  • 1 keltainen sipuli
  • 50 gr voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa ja 1 dl kermaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • Hango sinappia n. 60 gr tai maun mukaan
Paista keskilämmöllä sipulit voissa pehmeiksi, lisää vehnäjauhot ja anna rasvan imeytyä. Sekoita välillä, älä ruskista. Lisää kerma vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen .Lisää sen jälkeen maito ja anna kiehahtaa, sekoita kunnes kastike on tasaista ja kiiltävää. Lisää sinappi sekä valkoviini, maista suolalla ja pippurilla. Ohenna maidolla, jos kastike on liian paksua.
Picture